Betonin ja haitta-aineiden analysointia

Nopeasti. Helposti. Laadukkaasti.

Tilaa tutkimus

*akkreditoitu analyysi

Luotettava asbestianalyysi takaa sujuvan saneerauksen

Asbestilaboratorioissa on laatueroja. Oletpa omakotitalon saneeraaja tai asbestin purkuun erikoistunut urakoitsija, haluat varmasti nopean ja luotettavan tiedon siitä, onko kohteessa asbestia vai ei. Vastauksen viivästyminen voi aiheuttaa kalliiksi käyvän viiveen työmaalla ja väärä negatiivinen tulos altistaa ihmiset asbestille. Väärä positiivinen tulos taas käynnistää kohteen osastoinnin asbestin poistamiseksi, mikä nostaa remonttikustannuksia ja pitkittää aikataulua.

Labroc Oy on akkreditoitu, valtakunnallisesti toimiva huippulaboratorio. Meillä on pitkä kokemus asbestin tutkimisesta ja tutkijamme ovat alansa huippuja. Meille on kunnia-asia pysyä tarkasti aikataulussa laadun silti kärsimättä. Pyrimme myös mahdollisimman välittömään vuoropuheluun asiakkaidemme ja tutkijoidemme välillä. Näin saat aina joustavaa ja sujuvaa palvelua, ympäri Suomen.

Tutkimuksia vankalla ammattitaidolla

Taltioimme jokaisen tekemämme asbestihavainnon ja opetamme sen myös muille. Kertyneiden satojen tuhansien näytteiden myötä tuemme tutkijoidemme jatkuvaa oppimista ja hiomme eri materiaalien tutkimustarkkuuden huippuunsa.

Perehdytämme uudet tutkijamme työhön mestari-kisälli -mallin mukaisesti. Tutkija on valmis, kun hänen lausuntonsa ovat vertailukokeissa yhteneväisiä mestarin lausunnon kanssa.

Meillä kokemus puhuu.

Mikroskooppisen tarkka tutkimus paljastaa asbestin

Asbestipöly on mikroskooppisen pientä, eikä sitä pysty silmällä havaitsemaan. Se ei myöskään haise tai maistu. Erilaisia kuituja voi olla haastavaa havaita jopa laboratorio-olosuhteissa. Tästä syystä näytteiden analysointi ammattitaitoisessa ja kokeneessa laboratoriossa on välttämätöntä.

Käytämme analysoinnissa kansainvälisesti hyväksyttyjä tutkimusmenetelmiä sekä huipputeknologiaa. Pystymme analysoimaan näytteet mikroskooppisen tarkasti niin, että havaitsemme pienimmätkin mikrometrien mittaiset asbestikuidut. Vuosien myötä kertyneen kokemuksen ja ammattitaidon ansiosta voimme luvata aina tarkan ja luotettavan vastauksen asbestin esiintyvyydestä.

Asbesti on vakava terveysriski

Asbesti on kuitumineraali, jota käytettiin 1950–80-luvuilla yleisesti lisäaineena monissa rakennusmateriaaleissa muun muassa hyvän lämmönsietokykynsä ja vetolujuutensa takia. Asbestin käyttö kiellettiin kun kävi ilmi, että hienojakoisen asbestipölyn päätyminen keuhkoihin on terveydelle erittäin vaarallista.

Vanhojen rakennusten korjaus- ja saneeraustöissä voi edelleen altistua asbestille. Tästä syystä rakennusmateriaalien huolellinen tutkiminen ennen töiden aloittamista on ensiarvoisen tärkeää. Se takaa korjausrakentamisen turvallisen suunnittelun ja toteuttamisen. Asianmukaiset työmenetelmät sekä varusteet minimoivat remonttityöntekijöiden, talon käyttäjien ja sivullisten asbestialtistuksen.

Olemme FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T314, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025. Laboratoriomme akkreditoidut pätevyysalueet löytyvät www.finas.fi tunnuksella T314.

Toimi näin!

Lähetä tutkittavat näytteet tai toimita ne meille paikan päälle laboratorioomme. Voit tuoda näytteet myös näytteiden vastaanottolaatikkoon, joista näytelähetykset lähtevät laboratorioihimme päivittäin. Tämä toimitustapa on näytteenlähettäjälle ilmainen. Alla tarkemmat ohjeet.

Rakentamisen laatu koskee meitä kaikkia

Siksi haluamme auttaa sinua.

Ota yhteyttä