Mihin näytteet toimitetaan?

Haluamme tehdä näytetoimitukset asiakkaillemme mahdollisimman helpoksi – siksi toimitusvaihtoehtoja onkin useita. Näytteet voi

  • toimittaa Matkahuollon kuljetukseen
  • tuoda suoraan laboratorioihin
  • jättää Labrocin näytepostilaatikoihin (ei mikrobi- eikä kemiallisten analyysien näytteitä)

Matkahuolto

Suosittelemme pakettien lähettämistä aina Matkahuollon kautta sen toimitusvarmuuden ja nopeuden vuoksi. Kun tilaat kuljetuksen OmaLabroc- järjestelmän kautta, on Lähellä- paketti sinulle maksuton.

OmaLabrocista saat Matkahuollon kuljetukselle ns. aktivointikoodin, joka kirjoitetaan näytepaketin päälle. Muita osoitetietoja ei tarvita, ja paketin voi jättää jonottamatta Matkahuollon toimitukseen. Paketteja voi lähettää niin Matkahuollon toimipisteistä, asiamies- ja pakettipisteistä kuin pakettiautomaateistakin. OmaLabrocista löydät aina helposti sinua lähimmät ja pakettityypille sopivimmat Matkahuollon toimituspisteet. Lähellä-paketit toimitetaan suoraan laboratorioihimme.

Lähellä-pakettien lähetyksen maksimikoot:
•Lähetyksen paino maks. 30 kg
•Yhdessä lähetyserässä voi olla enintään 5 pakettia
•Monipakettilähetystä ei voi jättää automaattiin
•Lähetyksen tilavuus maks. 0,5m3

Laboratoriot ja näytepostilaatikot

Laboratoriot

Kaikki laboratoriomme ovat avoinna arkisin klo 8 – 16, muina aikoina voit jättää näytteitä oven liepeillä olevaan näytepostilaatikkoon. Kuopiossa on käytettävissä myös erillinen näytetila mikrobi- ja kemiallisten analyysien näytteitä varten, kysy lisää Kuopion laboratoriosta p. 010 321 0680.

Näytepostilaatikot

Eri puolella Suomea sijaitsevat Labrocin näytepostilaatikot ovat veloitukseton toimitustapa laboratorioon tuleville näytteille. Olosuhdevaatimusten vuoksi näytepostilaatikot eivät sovellut mikrobi- eikä kemiallisten analyysien näytteille. Postilaatikot tyhjennetään arkisin ja toimitetaan seuraavaksi aamuksi laboratorioon (poikkeuksena Rovaniemen aamukyyti).

Tee analyysitilaus joko sähköisesti OmaLabrocissa tai paperisella tilauslomakkeellamme. Merkitse postilaatikkoon jätettävä näytepaketti tilausnumerolla tai muulla tunnisteella. Kuljetustilaus syntyy lähettämällä SMS-tekstiviesti jätettäessä näytteitä laatikkoon. Katso paikkakuntakohtaiset ohjeet sekä aikataulut klikkaamalla kartasta tai paikkakuntaluettelosta haluamaasi paikkakuntaa.