Mihin näytteet toimitetaan?

Haluamme tehdä näytetoimitukset asiakkaillemme mahdollisimman helpoksi – siksi toimitusvaihtoehtoja onkin useita. Näytteet voi

  • toimittaa Matkahuollon kuljetukseen
  • tuoda suoraan laboratorioihin
  • jättää Labrocin näytepostilaatikoihin (ei sovellu sisäilmapalveluiden näytteille eli geeliteipit, mikrobi- eikä kemiallisten analyysien näytteet)

Matkahuolto

Suosittelemme pakettien lähettämistä aina Matkahuollon kautta sen toimitusvarmuuden ja nopeuden vuoksi. Kun tilaat kuljetuksen OmaLabroc- järjestelmän kautta, on Lähellä- paketti sinulle maksuton.

OmaLabrocista saat Matkahuollon kuljetukselle ns. aktivointikoodin, joka kirjoitetaan näytepaketin päälle. Muita osoitetietoja ei tarvita, ja paketin voi jättää jonottamatta Matkahuollon toimitukseen. Paketteja voi lähettää niin Matkahuollon toimipisteistä, asiamies- ja pakettipisteistä kuin pakettiautomaateistakin. OmaLabrocista löydät aina helposti sinua lähimmät ja pakettityypille sopivimmat Matkahuollon toimituspisteet. Lähellä-paketit toimitetaan suoraan laboratorioihimme.

Lähellä-pakettien lähetyksen maksimikoot:
•Lähetyksen paino maks. 30 kg
•Yhdessä lähetyserässä voi olla enintään 5 pakettia
•Monipakettilähetystä ei voi jättää automaattiin
•Lähetyksen tilavuus maks. 0,5m3

Laboratoriot ja näytepostilaatikot

Laboratoriot

Labrocin kesän aukioloajat 3.6.–9.8.2024 löydät täältä.

Laboratoriomme ovat avoinna arkisin klo 8 – 16 pois lukien Tampereen ja Helsingin laboratoriot, jotka ovat avoinna arkisin klo 8 – 17. Muina aikoina voit jättää näytteitä oven liepeillä olevaan näytepostilaatikkoon. Kuopiossa ja Oulussa on käytettävissä myös erillinen näytetila betoni-, mikrobi- ja kemiallisten analyysien näytteitä varten, kysy toimipisteiden henkilökunnalta.

Näytepostilaatikot

Eri puolella Suomea sijaitsevat Labrocin näytepostilaatikot ovat veloitukseton toimitustapa laboratorioon tuleville näytteille. Olosuhdevaatimusten vuoksi näytepostilaatikot eivät sovellu sisäilmapalveluiden näytteille (geeliteipit, mikrobi- ja kemiallisten analyysien näytteet). Postilaatikot tyhjennetään arkisin ja toimitetaan seuraavaksi arkiaamuksi laboratorioon.

Tee analyysitilaus joko sähköisesti OmaLabrocissa tai paperisella tilauslomakkeellamme. Merkitse postilaatikkoon jätettävä näytepaketti tilausnumerolla tai muulla tunnisteella. Kuljetustilaus syntyy lähettämällä SMS-tekstiviesti jätettäessä näytteitä laatikkoon. Katso paikkakuntakohtaiset ohjeet sekä aikataulut klikkaamalla kartasta tai paikkakuntaluettelosta haluamaasi paikkakuntaa.