Haitta-ainetutkimus

PAH- pitoisuuden määritys materiaalinäytteestä

Tilaa tutkimus

PAH-yhdisteitä sisältäviä aineita on käytetty aina 1950-luvulle asti yleisesti rakenteissa, jotka joutuvat kovan kosteusrasituksen alaiseksi. Nykyisin käyttö on sallittua erityistapauksissa. PAH-yhdisteitä voi löytyä useista rakennusmateriaaleista, kuten kattohuovasta, kyllästepuusta, sähköjohtojen putkieristeistä ja vanhojen rakennusten kosteuden- ja vedeneristeistä (kivihiilipiki).

PAH-pitoisen jätteen kelpoisuudelle pysyvän jätteen kaatopaikalle on määritelty raja-arvo 40 mg/kg (vna 331/2013) ja tämä on huomioitava purkutöiden yhteydessä. PAH-analyysi tehdään GC/MS-laitteistolla ja näytteestä tutkitaan 16 yleisimmän PAH-yhdisteen summapitoisuus sekä yksittäisten yhdisteiden pitoisuudet.

 

Olemme FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T314 (Labroc Oy) ja T315 (Tampereen asbesti- ja kuitulaboratorio Oy), akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025. Laboratoriomme akkreditoidut pätevyysalueet löytyvät osoitteesta www.finas.fi.

Toimi näin!

Lähetä tutkittavat näytteet tai toimita ne meille paikan päälle laboratorioomme. Voit tuoda näytteet myös näytteiden vastaanottolaatikkoon, joista näytelähetykset lähtevät laboratorioihimme päivittäin. Tämä toimitustapa on näytteenlähettäjälle ilmainen. Alla tarkemmat ohjeet.

Rakentamisen laatu koskettaa meitä kaikkia

Siksi haluamme auttaa sinua.

Ota yhteyttä