Formaldehydiä sisältäviä liimahartseja käytetään vaneri-, kuitulevy- ja lastulevyteollisuudessa. Yleisin formaldehydin lähde sisäilmassa ovat tietyt vanhemmat lastulevylaadut. Formaldehydiä käytetään myös yleisesti kuluttajatuotteissa kuten pesuaineissa, kosmetiikassa, hygieniatuotteissa, ilmanraikastimissa ja desinfiointiaineissa. Formaldehydin lähteitä sisäilmassa voivat olla myös happokovetteiset lakat ja maalit, pinnoitteet, huonekalut, rakennusmateriaalit, itsesiliävät tekstiilit ja kokolattiamatot.
Sisäilmanäyte formaldehydianalyysiin otetaan ns. DNPH-patruunaan (SepPak) pumpun avulla noin 60 min näytteenottoajalla. Laboratoriossa formaldehydi uutetaan patruunasta ja analysoidaan GC/MS-tekniikalla.
Koska formaldehydiä käytetään suhteellisen laajasti, sitä saattaa esiintyä pieninä pitoisuuksina myös asuinhuoneistoissa ja toimistojen sisäilmassa. Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksessa 545/2015 (ns. Asumisterveysasetus) on annettu, että formaldehydin sisäilman vuosikeskiarvo ei saa ylittää 50 µg/m3 ja lyhyen ajan keskiarvopitoisuus 30 minuutin mittauksen aikana ei saa ylittää 100 µg/m3.