Asbestitutkimus

Asbestianalyysi materiaalinäytteestä

Tilaa tutkimus

Analyysissä selvitetään asbestin esiintyminen materiaalissa, sekä asbestinlaatu. Asbestianalyysi on akkreditoitu menetelmä. Analyysi suoritetaan materiaalinäytteistä soveltaen standardia ISO22262-1:2012 optisella analyysillä ja/tai alkuaineanalyysillä käyttäen pyyhkäisyelektronimikroskooppia ja siihen liitettyä endergiadispersiivistä spektrometriä (SEM/EDS).

Tutkijamme ovat kokeneita ja korkeasti koulutettuja. Kattava laitekantamme mahdollistaa analyysin tekemisen kaikissa toimipisteissämme.

finas

Olemme FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T314, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025. Laboratoriomme akkreditoidut pätevyysalueet löytyvät osoitteesta www.finas.fi.

Vinkkejä näytteenottoon!

Asbestianalyysit ovat tärkeä osa mm. haitta-ainekartoittajien, korjausrakentajien ja purkutöitä tekevien yritysten työkalupakkia. Katso Labrocin ja Mikrobionin webinaari, jossa paneudutaan materiaalinäytteisiin ja parhaisiin käytäntöihin:
– millainen on hyvä materiaalinäyte
– kuinka näytteenotto voi vaikuttaa tulokseen
– mistä ja miten otetaan edustava materiaalinäyte
– mikä merkitys on näytetiedoilla

Sini Halonen

Sini Halonen
tutkija, FM, geologi
+358 40 552 6848

Tapani Arola

Tapani Arola
varatoimitusjohtaja, tutkija, FM, geologi
+358 50 411 3779
tapani.arola@labroc.fi

Tomi Tolppi

Tomi Tolppi
tutkija, FM, geologi
+358 50 439 5079

Toimi näin!

Lähetä tutkittavat näytteet tai toimita ne meille paikan päälle laboratorioomme. Voit tuoda näytteet myös näytteiden vastaanottolaatikkoon, joista näytelähetykset lähtevät laboratorioihimme päivittäin. Tämä toimitustapa on näytteenlähettäjälle ilmainen. Alla tarkemmat ohjeet.

Rakentamisen laatu koskee meitä kaikkia

Siksi haluamme auttaa sinua.

Ota yhteyttä