Haitta-ainetutkimus

PCB-pitoisuuden määritys materiaalinäytteestä

Tilaa tutkimus

PCB-pitoisuuden määritys materiaalinäytteestä

PCB-yhdisteitä sisältäviä aineita on käytetty esimerkiksi erilaisissa tiivistys- ja saumausmassoissa sekä maaleissa ja liimoissa aina 1970-luvun loppupuolelle saakka ja mahdollisesti sen jälkeenkin. PCB-yhdisteiden maahantuonti, valmistus, myynti ja varastointi kiellettiin Suomessa 1.1.1990.

PCB-yhdisteiden pitoisuudelle on määritelty kaatopaikkakelpoisuuden raja-arvo (50 mg/kg) ja tämä on huomioitava purkutöiden yhteydessä. PCB-analyysi tehdään GC/MS-laitteistolla ja näytteestä tutkitaan 7 yleisimmän PCB-yhdisteen summapitoisuus sekä yksittäisten yhdisteiden pitoisuudet.

Olemme FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T314 (Labroc Oy) ja T315 (Tampereen asbesti- ja kuitulaboratorio Oy), akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025. Laboratoriomme akkreditoidut pätevyysalueet löytyvät osoitteesta www.finas.fi.

Toimi näin!

Lähetä tutkittavat näytteet tai toimita ne meille paikan päälle laboratorioomme. Voit tuoda näytteet myös näytteiden vastaanottolaatikkoon, joista näytelähetykset lähtevät laboratorioihimme päivittäin. Tämä toimitustapa on näytteenlähettäjälle ilmainen. Alla tarkemmat ohjeet.

Rakentamisen laatu koskettaa meitä kaikkia

Siksi haluamme auttaa sinua.

Ota yhteyttä