Labroc ja Taklab yhdistyvät

YRITYSKAUPPATIEDOTE
JULKAISUVAPAA 4.9.2023 klo 15

Labroc ja Taklab yhdistyvät
– Vahvat toimijat muodostavat maanlaajuisen laboratorion

Labrocin ja Taklabin osaaminen yhdistyy maanlaajuiseksi rakentamisen laboratorioksi. Labroc Oy on hankkinut Tampereen asbesti- ja kuitulaboratorio Oy:n (Taklab) koko osakekannan 1.9.2023. Fuusio tapahtuu 31.12.2023, johon asti palveluita toteutetaan asiakkaille vanhaan malliin. Yrityskauppa on merkittävä askel Labrocin strategisissa tavoitteissa parantaa edelleen asiakaspalvelua ja laajentaa yrityksen toimintoja rakentamisen elinkaaren laboratoriona haitta-aine-, betoni-, sisäilma- ja ympäristöanalytiikan asiakkaille.

”Saamme näin vahvistettua maanlaajuista palvelulupaustamme ja voimme tarjota aiempaa kattavamman analyysivalikoiman asiakkaidemme ulottuville monissa kaupungeissa. Yhdistämällä kahden vahvan toimijan asiantuntijuuden ja resurssit, asiakaspalvelumme sekä joustavuutemme paranevat entisestään”, taustoittavat Labrocin toimitusjohtaja Leo Partanen ja Taklabin toimitusjohtaja Heikki Knuutila. Knuutila jatkaa fuusion jälkeen Labrocin varatoimitusjohtajana.

”Toivotamme Taklabin tervetulleeksi GBA Groupiin ja onnittelemme Labrocin kollegoitamme hienosta työstä, joka mahdollistaa yrityskaupan toteutumisen”, iloitsee emoyhtiö GBA Groupin vice president Laura Garcia-Baglietto.

Labroc Oy on vuonna 2013 perustettu rakentamisen alan laboratorio, joka tuottaa laboratoriopalveluita  asbesti-, haitta-aine-, betoni-, sisäilma- ja ympäristöanalytiikkaan. Yritys työllistää 55 henkilöä viidellä paikkakunnalla. Vuonna 2022 yrityksen liikevaihto oli 6,5 miljoonaa euroa. 

Tampereen asbesti- ja kuitulaboratorio Oy (Taklab) on vuonna 2016 perustettu asbesti-, haitta-aine- ja sisäilmalaboratorio. Yrityksellä on toimintaa neljällä paikkakunnalla ja työntekijöitä 28 henkilöä. Vuoden 2022 liikevaihto oli 3 miljoonaa euroa. 

Lisätietoja:

Taklab:

Heikki Knuutila
toimitusjohtaja
puh. 045 144 6193
heikki.knuutila@taklab.fi

Labroc:

Leo Partanen
toimitusjohtaja
puh. 040 530 3220
leo.partanen@labroc.fi