Labroc Oy osaksi kansainvälistä laboratorioverkostoa

YRITYSKAUPPATIEDOTE
JULKAISUVAPAA 29.9.2021 klo 14

Labroc Oy osaksi kansainvälistä laboratorioverkostoa

Saksalainen laboratorio GBA Group on ostanut 75%:n osuuden Labroc Oy:stä. Suomessa viidellä paikkakunnalla toimiva Labroc tarjoaa laboratoriopalveluita kaikkiin rakentamisen elinkaaren vaiheisiin työllistäen 60 asiantuntijaa haitta-aine-, sisäilma- ja betonianalytiikassa. Labrocin asiakaskunta koostuu rakennusalan ammattilaisista kuten insinööritoimistoista, kartoituksia ja saneerauksia tekevistä yrityksistä sekä betonitehtaista. Vuonna 2020 Labrocin liikevaihto oli 6,4 miljoonaa euroa.

GBA Group on Saksassa vuonna 1989 perustettu yritys, joka toimii elintarvike-, ympäristö- ja lääkealan analytiikan palveluntarjoajana Keski-Euroopassa. Yrityksellä on useita toimipisteitä Saksassa, Itävallassa, Puolassa ja Belgiassa. GBA Groupilla on noin 1 600 työntekijää ja yrityksen liikevaihto vuonna 2020 oli 150 miljoonaa euroa.

GBA Groupin toimitusjohtaja Steffen Walter: “Labrocin osaaminen ja maanlaajuinen toiminta rakentamisen elinkaaren laboratoriona Suomessa täydentävät ympäristöanalytiikan palveluitamme oivallisesti. Yhdessä voimme palvella asiakkaitamme koko analyysivalikoimallamme entistä suuremmalla alueella.”

Labrocin toimitusjohtaja Leo Partanen: ”Totesimme, että tämä on hyvä näin. Labrocista tulee GBA:n osaamiskeskus rakentamiseen ja rakennuksiin liittyvässä analytiikassa. Labroc puolestaan liittyy osaksi eurooppalaista laboratorioverkostoa, jonka myötä kansainvälistymme kertaheitolla ja käytettävissämme on laaja-alaista asiantuntijuutta. Tältä pohjalta saamme myös vahvat resurssit kehittää palvelujamme asiakkaillemme. Olennaista ja meille ensiarvoisen tärkeää on, että jatkamme toimintaamme yrittäjinä ja Labrocina.”

 

Lisätietoa:
Labroc Oy
toimitusjohtaja Leo Partanen
+358 40 530 3220
leo.partanen@labroc.fi

Kuva: Jussi Myllykangas, Steffen Walter, Vesa Kontio, Leo Partanen, Tomi Tolppi