Kaksi kotimaista rakennusalan laboratoriota yhteen
– Mikrobioni Oy osaksi Labroc Oy:tä

YRITYSKAUPPATIEDOTE
JULKAISUVAPAA 05.10.2020 klo 15

Kaksi kotimaista rakennusalan laboratoriota yhteen
– Mikrobioni Oy osaksi Labroc Oy:tä

Labroc Oy on ostanut kuopiolaisen Mikrobioni Oy:n koko osakekannan 5.10.2020. Mikrobioni Oy on rakennusten sisäilmaongelmiin keskittynyt analyysipalveluja tarjoava laboratorio. Mikrobioni on aloittanut toimintansa Kuopiossa vuonna 2010 ja laajentanut toimipisteellä Vantaalle 2019. Toiminnan perustana on ollut alusta alkaen vahva rakennusten sisäilmaongelmiin liittyvä ja tutkimustyöhön pohjautuva asiantuntijuus.

Labroc Oy on vuonna 2013 perustettu betonin ja haitta-aineiden analysointiin erikoistunut laboratorio, jolla on toimipisteet Oulussa, Tampereella, Espoossa ja Helsingissä. Labroc tutkii ja testaa näytteistä rakennusmateriaalien kuntoa, soveltuvuutta ja vaikutusta elinympäristöön talo- ja infrahankkeissa. Osakekaupan myötä syntyy 54 asiantuntijan laboratorio, joka tekee 6,5 miljoonan euron liikevaihtoa ja tukee Suomessa analyysipalveluillaan kattavasti insinööritoimistojen, urakoitsijoiden, kartoittajien, saneeraajien sekä betonitehtaiden toimintaa.

Labroc Oy:n toimitusjohtaja Leo Partanen: ”Kaupan myötä vahvistamme asemaamme valtakunnallisena rakentamisen elinkaaren laboratoriona ja sisäilmaosaajana. Sisäilmalaboratorion sijainti Kuopiossa täydentää toimipisteverkostoamme oivallisesti. Tunnemme syvää hengenheimolaisuutta sekä päämääriemme että toimintatapojemme puolesta Mikrobionin omistajien ja henkilöstön kanssa. Mikrobionin henkilöstö jatkaa meillä vanhoina työntekijöinä”.

 

Mikrobionin perustajaosakas Teija Meklin: ”Toimintamme jatkuu ennallaan ja yhdessä Labrocin kanssa olemme osaamisessamme vahvempia ja palveluvalikoimamme on suurempi. Laajalla toimipisteverkostolla voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin.”

 

Lisätietoja:

Mikrobioni Oy:

Helena Rintala
toimitusjohtaja
puh. 050 434 5416
helena.rintala@mikrobioni.fi

Teija Meklin
asiakkuusjohtaja
puh. 045 657 7330
teija.meklin@mikrobioni.fi

Labroc Oy:

Leo Partanen
toimitusjohtaja
puh. 040 530 322
leo.partanen@labroc.fi