Haitta-aineanalyysit

Betonirakenteiden kuntotutkimus

Ota yhteyttä

Haitta-aineanalyysit

Betonirakenteiden kuntotutkimusten yhteydessä kannattaa huomioida niiden mahdollisesti sisältämät haitalliset aineet. Haitta-aineiden selvittäminen kuntotutkimusten yhteydessä on kustannustehokas tapa toimia.

Haitta-aineiden analysointi onnistuu useimmiten samoista näytteistä, joista tehdään muitakin tutkimuksia (esim. ohuthietutkimukset, vetolujuusmääritykset). Yleisimpiä haitta-aineita betonirakenteissa ja niihin liittyvissä rakenteissa ovat asbesti, PAH-yhdisteet, PCB sekä raskasmetallit. Tietyissä rakenteissa kannattaa huomioida myös mahdollisten mikrobivaurioiden selvittäminen. Tyypillisimpiä betoninäytteistä selvitettäviä haitta-aineita ovat julkisivupinnoitteiden asbesti ja vesieristettyjen rakenteiden asbesti- ja PAH-pitoisuus sekä elementtisaumojen PCB ja lyijy.

Lue lisää Labrocin asbesti- ja haitta-ainetutkimuksista täältä!

Toimi näin!

Lähetä tutkittavat näytteet tai toimita ne meille paikan päälle laboratorioomme. Voit tuoda näytteet myös näytteiden vastaanottolaatikkoon, joista näytelähetykset lähtevät laboratorioihimme päivittäin. Tämä toimitustapa on näytteenlähettäjälle ilmainen. Alla tarkemmat ohjeet.

Rakentamisen laatu koskee meitä kaikkia

Siksi haluamme auttaa sinua.

Ota yhteyttä