Betonin ja haitta-aineiden analysointia

Nopeasti. Helposti. Laadukkaasti.

Ota yhteyttä

Karbonatisoitumissyvyyden määritys (SS-137242)

Betonissa terässyvyydelle edennyt karbonatisoituminen aiheuttaa korroosioriskin teräksille. Karbonatisoitumissyvyyden määrittämisellä selvitetään, kuinka pitkälle ilman hiilidioksidi on edennyt betonissa. Ilman hiilidioksidi happamoi eli neutralisoi betonia tunkeutumalla betoniin, jolloin betonin emäksisyys laskee ja raudoitteille antama kemiallinen suoja (terästen pinnalla oleva oksidikalvo) häviää. Tällöin betonin teräkset altistuvat korroosiolle, mikäli kosteutta on riittävästi. Karbonatisoitumismääritys sisältyy ohut- ja pintahietutkimukseen, mutta se voidaan tehdä myös erillisestä koekappaleesta tai veto-/puristuslujuusmääritykseen poratusta betonilieriöstä käyttämällä pH-indikaattoriliuosta.

Betonin testaus, tutkimus ja laadunvalvonta ovat Labrocille jokapaiväistä analysointia, joiden parissa työskentelee kokenut ja ammattitaitoinen tutkijatiimi. Toimimme laboratoriona betonin kaikissa elinkaaren vaiheissa. Tutkimme ja testaamme kaikkia betonista valmistettuja rakenteita sekä uudisrakennus- että korjausrakennuskohteissa. Tutkimamme näytteet on otettu esimerkiksi kiinteistöjen julkisivuista, parvekerakenteista, uima-altaista tai infrakohteista kuten siltarakenteista, tunneleista, padoista, voimalaitoksista, tuulivoimaloista, majakoista tai vesitorneista. Olemme mukana myös vahinkotapauksissa selvittämässä vaurioiden laajuutta ja vakavuutta.

Tutustu tarkemmin betonitutkimuksiimme

Toimi näin!

Lähetä tutkittavat näytteet tai toimita ne meille paikan päälle laboratorioomme. Voit tuoda näytteet myös näytteiden vastaanottolaatikkoon, joista näytelähetykset lähtevät laboratorioihimme päivittäin. Tämä toimitustapa on näytteenlähettäjälle ilmainen. Alla tarkemmat ohjeet.

Rakentamisen laatu koskee meitä kaikkia

Siksi haluamme auttaa sinua.

Ota yhteyttä