Näytetoimitukset

 

Tilaa tutkimus

Mihin näytteet toimitetaan?

Voit toimittaa näytteet

  • suoraan laboratorioihimme
  • jättää ne näytepostilaatikoihimme kuljetettavaksi (ei mikrobi- eikä kemiallisten analyysien näytteitä)
  • toimittaa ne Matkahuollon kuljetuksella

Laboratoriot ovat auki arkisin klo 8 – 16, muina aikoina voit jättää näytteitä oven liepeillä olevaan näytepostilaatikkoon. Kuopiossa näytteet voit jättää erilliseen näytetilaan, kysy lisää Kuopion laboratoriosta p. 010 321 0680.

1. Toimita näyte suoraan laboratorioomme

2. Jätä näytteet Labroc- postilaatikkoon

Eri puolella Suomea sijaitsevat Labrocin näytepostilaatikot takaavat näytteiden nopean toimituksen laboratorioon. Näytepostilaatikot tyhjennetään arkisin virka-ajan jälkeen ja näytteet toimitetaan seuraavaksi arkiaamuksi laboratorioon (poikkeuksena Rovaniemen aamukyyti). Näytepostilaatikoiden käyttö on asiakkaillemme maksuton. Alla tarkemmat ohjeet ja näytepostilaatikoiden sijainnit.

Näytepostilaatikoihin voi jättää asbestinäytteitä (materiaali, pintapöly, ilma) sekä haitta-ainenäytteitä (vain materiaali). Olosuhdevaatimusten vuoksi näytepostilaatikot eivät sovellu muille näytteille.

Kuljetustilaus syntyy, kun lähetät SMS-tekstiviestin jättäessäsi näytteitä laatikkoon. Lähetä SMS-tekstiviesti numeroon 050 902 3769. Viesti on muotoa ”Kadunnimi paketti”, tarkemmin alla.

Lataa ohje täältä

Labroc-postilaatikot

3. Käytä Matkahuollon kuljetuspalvelua

Matkahuollon kautta lähetetyt toimitukset toimitetaan suoraan laboratorioihimme. Matkahuollon kuljetuksen näytteille voi tilata myös suoraan OmaLabroc-palvelustamme tutkimustilauksen yhteydessä. Jos tilaat toimituksen pikapakettina, kuljetus laskutetaan analyysilaskutuksen yhteydessä. OmaLabroc-palvelun kautta tilatessasi Matkahuollon Lähellä-paketti on maksuton. Palvelun kautta saat Matkahuollon Aktivointikoodin, jonka avulla paketin voi jättää mihin tahansa Matkahuollon toimipisteeseen tai lähipisteeseen ilman jonottamista.

Lataa tarkemmat ohjeet täältä