Ohuthietutkimus ja pintahietutkimus

Kovettunut betoni, tiilet ja laastirappaukset

Ota yhteyttä

*akkreditoitu analyysi

Ohuthietutkimus ja pintahietutkimus (ASTM C856/C856M-20)

Ohuthie- ja pintahietutkimuksella selvitetään betonirakenteiden laatua ja kuntoa. Ohuthietutkimuksessa rakenteesta porattua betoninäytettä tutkitaan polarisaatiomikroskoopilla läpinäkyvästä lasille liimatusta betonileikkeestä. Ohuthietutkimuksella saadaan tarkkaa tietoa betonin koostumuksesta, mahdollisista laatupuutteista ja pystytään havaitsemaan jo alkava pakkasrapautuminen sekä muut mahdolliset vauriomekanismit, kuten alkali-kiviainesreaktio (AKR).

Pintahietutkimuksessa puolestaan tasaiseksi hiottua betoninäytekappaletta tarkastellaan stereomikroskoopilla, jolla pystytään arvioimaan betonin laatua ja havaitsemaan pidemmälle edenneitä betonin kuntoa heikentäviä rapautumisvaurioita.  Ohut- ja pintahietutkimusten pohjalta voidaan arvioida esimerkiksi rakenteiden korjattavuutta, jäljellä olevaa käyttöikää ja sekä pakkasenkestävyyttä. Ohuthietutkimus soveltuu myös rappausten ja tiilimuurausten tutkimiseen.

Labrocilla on kattava valtakunnallinen verkosto betonin testausta varten. Betonilaboratoriomme sijaitsevat Espoossa, Oulussa ja Tampereella, mutta näytteet voit toimittaa mihin tahansa laboratorioistamme. Maantieteellinen kattavuus mahdollistaa lyhyemmät toimitusmatkat sekä nopeammat toimitusajat tutkimuksia varten.

Olemme FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T314, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025. Laboratoriomme akkreditoidut pätevyysalueet löytyvät osoitteesta www.finas.fi.

 

finas

Toimi näin!

Lähetä tutkittavat näytteet tai toimita ne meille paikan päälle laboratorioomme. Alla tarkemmat ohjeet.

Betonin ohuthietutkimuksen merkitys korjaussuunnittelussa

Tallenne Labrocin webinaarista

Katso tallenne!