22.11.2022 09:00 - 09:45 Teams Live Event

Marraskuun webinaarissamme käsitellään terveydelle vaarallista kvartsipölyä, mikä koskettaa ongelmana käytännössä jokaista työmaata. Tätä keuhkorakkuloihin asti tunkeutuvaa pölyä muodostuu kivimateriaaleja työstettäessä. Vastuu työntekijöiden altistumisen eliminoimisesta ja seurannasta rakennushankkeissa on rakennuttajalla, päätoteuttajalla ja työnantajalla, joten olennaista on tietää keinot kuinka hallita työmaa-aluetta niin, että syöpävaarallisen, erittäin hienojakoisen pölyn leviäminen työmaa-alueen ilmaan voidaan estää. Seurannan kannalta myös ajantasaisten ohjearvojen tunteminen on tärkeää.

Webinaarissa esitellään kohde-esimerkin avulla hyvin toteutetun pölynhallinnan periaatteet ja työhygieenisten mittausten tuloksia kvartsipölyn (alveolijae) osalta. Asiantuntijana webinaarissamme on Anna Kokkonen Raksystems Oy:stä. Laboratorion näkökulmaa kvartsipölyanalyysiin avaa tutkijamme Tinja Jakonen ja keskustelun vetäjänä on tutkija Antti Nieminen. Ilmoittaudu mukaan alla olevasta painikkeesta!

Anna Kokkonen työskentelee Raksystems Oy:llä asiantuntijana. Anna on väitellyt tohtoriksi Itä-Suomen yliopistosta ympäristötieteiden alalta ja hänellä on myös rakennusmestarin tutkinto.

Ilmoittaudu tästä

Lisää kalenteriin