30.3.2023 09:00 - 09:30 Teams Live Event

Sisäilmaongelmat ovat moninaisia ja niitä ratkottaessa tarvitaan monenlaisia työkaluja, usein myös erilaisia näyteanalyysejä. Analyysimenetelmät ovat jo pitkälti vakiintuneita, johtuen mm. olemassa olevasta viranomaisohjeistuksesta, joka säätelee käytettäviä menetelmiä välillä tarkastikin. Toisaalta Asumisterveysasetuksessa ja soveltamisohjeissa sekä muissa oppaissa oleva ohjeistus on vain hyvä asia kaikkien toimijoiden kannalta, koska se antaa kentälle selvät pelisäännöt.

Joskus kuitenkin ongelmien syitä on vaikea selvittää käytössä olevilla menetelmillä, eikä syytä koettuihin haittoihin tahdo löytyä. Tämän vuoksi uusiakin menetelmiä on tarpeen kehittää. Mutta, onko sittenkin vanha konsti parempi kuin pussillinen uusia? Mistä tietää, milloin analyysi täyttää Asumisterveysasetuksessa esitetyt kriteerit?

Maaliskuun webinaarissa saamme vieraaksemme Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta Kaisa Jalkasen, kuka avaa asiantuntijan näkökulmasta asumisterveyteen liittyvien menetelmien hyväksymisprosessia. Labrocilta webinaaria vie eteenpäin laatupäällikkö Helena Rintala, kuka kertoo menetelmäkehitystyöstä yrityksen kannalta.

Kaisa Jalkanen on tutkija ja asiantuntija Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella (THL). Kaisa työskentelee ympäristöterveysyksikössä Kuopiossa ja hänen tehtävänkuvaansa kuuluvat laboratorioiden Ruokaviraston hyväksyntää koskevat lausunnot koskien asumisterveysanalytiikkaa.

Webinaari on maksuton.

Ilmoittaudu tästä

Lisää kalenteriin