Labrocille uusia akkreditointeja

31.3.2023

FINAS on myöntänyt Labrocille uusia akkreditointeja sisäilma- ja ympäristöanalyyseihin liittyen.

Sisäilma

qPCR rakennusmateriaalinäytteestä

Jo aiemmin Labrocilla akkreditoitu qPCR- analyysi rakennusmateriaalinäytteestä on laajentunut. Menetelmä sisältää nyt laajemman Aktinomykeetit- ryhmän (sädesienet) analyysin, jolla määritetään suurempi ryhmä aktinomykeettisukuja aiemman yhden suvun sijaan. Osa sädesienistä oli aiemmin mahdollista havaita ainoastaan viljelymenetelmillä, mutta nyt sädesienet tunnistetaan laajemmin myös qPCR-menetelmällä.

Lisäksi bakteerien määritysmenetelmä palaa parannettuna versiona qPCR:n perusanalyysiin. Materiaalissa esiintyvä poikkeuksellisen runsas bakteerien esiintyminen voi tukea vauriohavaintoa ja antaa lisätietoa vaurion syystä tai kertoa mahdollisesta kontaminaatiosta.

Materiaalinäytteiden mikrobianalyysissä qPCR-menetelmämme on siis entistä kattavampi. Analyysitulosten toimitusaika (3 työpäivää) sekä hinnat pysyvät ennallaan.

Lisätiedot: Pinja Tegelberg, +358 44 776 0476,

Ympäristö

Purkumateriaalin hyötykäyttö- ja kaatopaikkakelpoisuus

Purkumateriaalin hyötykäyttö- ja kaatopaikkakelpoisuuden selvittämiseen liittyviä kemiallisia analyysejä tehdään nyt akkreditoidusti Labrocilla.  Uusia pätevyysalueessa olevia analyysejä ovat PAH- ja PCB-yhdisteiden sekä mineraaliöljyn (C10-C40) määritys betoni- ja tiilimurskeesta.

Pätevyysalueen laajennuksen myötä Labroc Oy vahvistaa osaamistaan purkumateriaalien kiertotalouden alalla ja antaa osaltaan panoksensa rakennus- ja purkujätteen hyödyntämisasteen parantamiseen.

Ohjeistus purkumateriaalien näytetoimituksiin pysyy ennallaan: toivomme näytteiden toimittamista suoraan Tampereen toimipisteeseen esimerkiksi Matkahuollon avulla. Näytetoimitukset muille Labroc- paikkakunnille ovat toki myös mahdollisia.

Lisätiedot: Jani Mäkelä,  +358 50 560 2975,

Olemme FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T314, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025. Laboratoriomme akkreditoidut pätevyysalueet löytyvät osoitteesta www.finas.fi.